alles begint bij zelfzorg ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎○ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ healing inside out ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ○ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ zorg, rust en tijd voor jezelf ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ○‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎  
alles begint bij zelfzorg ‎‏‏‎○ healing inside out ○ zorg, rust en tijd voor jezelf ○  

Een consult speciaal voor jou op maat

Kinesitherapie behandelt letsels en blessures met manuele behandeltechnieken en oefentherapie. Met kPNI als tool kunnen we aanvullend op bovenstaande interventies ook gebruik maken van lifestyle interventies om het herstel te optimaliseren. Hierbij kunnen zaken aan het licht komen waarvan we initieel dachten dat deze geen belang zouden hebben bij het ontstaan en het in stand houden van dit letsel. Als we met dit alles rekening houden kunnen we komen tot een efficiënter herstel en wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam maximaal benut.

Algemene kinesitherapie

Dit betreft alle problemen die we kunnen verhelpen, dit is zeer uiteelopend. Problemen aan spieren, pezen, ligamenten botten zoals: knieletsels, enkelletsels, rugklachten, schouderklachten, tenniselleboog, spierscheuren, maar ook post-CVA, MS, CVS, fibromyalgie.

Pré- en postnatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 26 weken zwangerschap Tijdens de prenatale sessies wordt uitleg gegeven over arbeid en bevalling, worden ademhalingstechnieken aangeleerd, worden bekkenbodem-oefeningen aangeleerd en behandelen we eventuele ongemakken zoals lage rugpijn en bekkenpijn. Blijven bewegen tijdens de zwangerschap is van groot belang voor een sneller herstel na de bevalling, evenals het verlichten van zwangerschapskwaaltjes en heeft bovendien ook een positief effect op het hormonaal systeem.

Postnatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 6 weken na de bevalling.
Na de bevalling focussen we op het herstel van de bekkenbodem en de buikspieren en bouwen we de conditie terug op van voor de zwangerschap. In acht genomen dat het vierde trimester, de natuurlijke herstelperiode is. Voor orthomoleculaire begeleiding van uw zwangerschap zie kNPI.

Outdoor groepslessen coming next spring. Volg Momselle.care op instagram

Orthopedische revalidatie

Deze revalidatie wordt toegepast bij letsels aan het bewegingsapparaat: spieren, pezen, ligamenten en botten. Dit kan zowel pre- als post-operatief.

Dry needling om myofasciale triggerpoints te deactiveren

Needling berust hier niet op een ‘energie-concept’ maar wel op westerse neuro-anatomische en fysiologische principes. Een triggerpunt wordt gekenmerkt door lokale druk-gevoeligheid, typische reffered pijn, spierzwakte, een verminderde beweeglijkheid en een aantal autonome reacties. Indien het we het triggerpunt aanprikken spant de spier kort aan, dit heet een ‘local twitch’. Dit geeft een soort krampgevoel, daarna komt de spier tot ontspanning, waardoor pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid ontstaat. Het inbrengen van de naald is volgens de kPNI ideaal om een chronisch letsel opnieuw zichtbaar te maken voor ons immuunsysteem, om op die manier de natuurlijke wondheling te activeren.

Autogene drainage

Autogene drainage voor baby’s. Kleine kinderen krijgen voornamelijk in de winterperiode last van luchtweginfecties. Met behulp van autogene drainage helpen we de allerkleinsten om zelf hun slijmpjes op te hoesten. Dit kunnen we bereiken door met een specifieke techniek de opgehoopte slijmen meer oppervlakkig te brengen. Zo kunnen we helpen om de infectie te overwinnen.

Kpni & ortho- moleculaire therapie

kPNI staat voor klinische psycho-neuro-immunologie. Volgens kPNI is gezondheid de capaciteit om je te kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden op psychologisch, sociaal, cognitief en lichamelijk vlak. Aan de hand van een uitgebreide analyse van het probleem wordt een diagnose gesteld op basis van keiharde wetenschap.

Osteopathie in opleiding

Huisbezoek en praktische informatie

Lukt het voor jou moeilijk om naar de praktijk te komen? Geen probleem, wij komen tot bij jou!
Gelieve deze afspraken telefonisch of per mail te maken.

Alle consultaties zijn op afspraak en kunnen zowel telefonisch, via mail als online gemaakt worden. Let wel op een reservatie via mail is pas geldig indien deze bevestigd werd. Een gemaakte afspraak en bijgevolg de gereserveerde tijd dienen uiteraard gerespecteerd te worden. Indien U een afspraak niet kan nakomen, verwittig ons dan telefonische minimum 24 uur op voorhand. Op die manier kan uw gereserveerde tijd door iemand anders nuttig worden ingevuld. Bij niet-afbellen of laattijdig annuleren van afspraken kinestherapie wordt een bedrag van 26 euro aangerekend. Hierop krijgt u geen terugbetaling van de mutualiteit, maar U verliest ook geen beurten waarop u terugbetalingsrecht hebt als patiënt.

Elien werkt als gedeconventioneerde kinesitherapeut. Hiermee ben ik vrij om mijn tarieven te bepalen. Mensen met een sociaal statuut en dus een verhoogde terugbetaling, vallen worden aan de standaard tarieven behandeld. Bij een gedeconventioneerde kinesitherapeut krijg je nog steeds een terugbetaling van je mutualiteit.

Kinesitherapie in de praktijk: 33 euro
Kinesitherapie huisbezoek: 38 euro
kPNI: 70 euro / u

Zien we je snel bij Momselle?